csütörtök 24. szeptember 2020

Kapjon új ötletet

 


Fenntarthatóság az EU-ban
felelős jövő?gyökereink:
A KERESZTÉNY TÁRSADALMI TANÍTÁS
 • Prof. Jacques Haers sj

   

  A teremtett világ fenntarthatósága


  A teremtés zsidó-keresztény fogalma betekintést nyújt a fenntarthatóság megértéséhez: minden teremtmény iránt való tisztelet és csodálat, a teremtésből fakadó egyfajta egymásrautaltság egy töredezett valóság közepette az ember teremtés iránti felelőssége.

   

  Először is a "teremtés" szó jelzi Isten jelenlétét és a munkálkodását az univerzum szintjén egy formálódó világban. Ez az elkötelezettség hív bennünket is, hogy tiszteljük embertársainkat és a természetet, és lehetőséget ad, hogy megvizsgáljuk, és élvezzük a világ csodálatos dinamikáját. Tudunk a fenntarthatóságra vonatkozó olyan szakpolitikákat tervezni, mely a csodálat attitűdjére épül, mely túlmutat a verseny és a hasznosság perspektíváján, amely gyakran meghatározza a természethez való hozzáállásunkat? Hajlandóak vagyunk tanulni más kultúráktól, például az őslakosoktól, hogy hogyan lehet kapcsolódni konstruktívan a természethez?

                                                          

  Olvasson tovább

   

   

   

   

  "(...) when ‘human ecology’ is respected within society, environmental ecology also benefits”. Pope Benedict XVI. (If you want to cultivate peace, protect creation, 12)

   

   

  "We human beings are not only the beneficiaries but also the stewards of other creatures" Pope Francis (Evangelii Gaudium, 215)

   

  Care of creation is not just something God spoke of at the dawn of history: he entrusts it to each of us as part of his plan.

   

   

   

   

   

   

   

 • Prof. Marie-Jo Thiel

   

  Prudence audacieuse


  En matière de science et de recherche, les principes qui guident l’Union européenne et qui sont formalisés dans Charte des droits fondamentaux de l’Union européenne ne sont guère différents de ceux que défendent les chrétiens. De part et d’autre, le regard est d’abord éminemment positif. L’humanité a besoin à tous les niveaux de la recherche scientifique pour contrer les maux et malheurs de l’humain et de l’humanité. L’Eglise dans ses différentes instances le répète à temps et à contretemps. Le Compendium de la Doctrine sociale de l´Église le note : « En soi, les résultats de la science et de la technique sont positifs: Loin d'opposer les conquêtes du génie et du courage de l'homme à la puissance de Dieu et de considérer la créature raisonnable comme une sorte de rivale du Créateur, les chrétiens sont au contraire bien persuadés que les victoires du genre humain sont un signe de la grandeur divine et une conséquence de son dessein ineffable » (N°457). Plus encore, l’Eglise se dit « consciente qu'on ne parvient pas à une profonde connaissance de l'homme uniquement par la théologie, sans les apports de nombreux savoirs auxquels la théologie elle-même se réfère » (N°78).

                                                            

    lire plus

   

   

   

   

  (...)Doué d'intelligence et de liberté, (chaque homme) est responsable de sa croissance, comme de son salut (...)” Pape Paul VI. (Populorum progressio, 15)

   

   

  "En soi, les résultats de la science et de la technique sont positifs (..)” Compendium de la Doctrine sociale de l´Église (457)

   


  Garder la création est une indication de Dieu donnée non seulement au début de l’histoire, mais à chacun de nous ; c’est dans son projet.

   

   

valósítsuk meg:
A KERESZTÉNY SZERVEZETEK JAVASLATAI
TOVÁBBI JAVASLATOK

Az Afrika-Európa Hitért és Igazságért Hálózat

 

Káros szárazföldi bioüzemanyagok fogyasztásának és termelésének csökkentése.

Német Katolikusok Központi Bizottsága

 

A mezőgazdasági termelők közvetlen kifizetésének reformja.

Német Katolikusok Központi Bizottsága

 

A fogyasztók tudatosságának növelése az európai gazdálkodók termelési és hozamszintjével kapcsolatban.

CIDSE

 

Nyomásgyakorlás az ambiciózus EU 2030 éghajlati felajánlásaiért.

Német Katolikusok Központi Bizottsága

 

Az európai kibocsátáskereskedelmi rendszer rövid- és hosszútávú reformja.

Német Caritas Egyesület

 					, Tomislav_Georgiev

Nagyobb kötelező erővel bíró célkitűzések a klímavédelem területén.

Picasa

Care for Europe & FAFCE

 

Emberi embriók elpusztítását követelő tevékenységek finanszírozásának leállítása.

http://www.theeuropeexperience.eu/